Kelderafdichting

Last van vochtproblemen in uw kelder? Dijkstra Wierden kan u van deze problemen afhelpen. Door middel van kelderafdichting maken wij van uw vochtige of lekkende kelder een droge en bruikbare ruimte. Niets is vervelender dan een natte en vochtige kelder waardoor er onder andere schimmels kunnen ontstaan. Het ruikt muf, de opgeslagen spullen staan er niet meer veilig en het is bovendien ongezond. Ook kan door vocht en lekkages het pleister- en stucwerk kapot gaan.

Dijkstra Wierden biedt verschillende technieken voor afdichting.  Door gebruik te maken van de juiste techniek  en hoogwaardige materialen kan elke lekkende kelder, groot of klein, door Dijkstra Wierden waterdicht gemaakt worden.  Afhankelijk van de situatie weten wij welke techniek het beste past bij uw situatie.

Er zijn vele andere oplossingen die in bijna alle gevallen toepasbaar zijn namelijk:

– Injecteren van scheuren en lekkages (betoninjectie).
– Kelderafdichting binnenzijden en buitenzijde met minerale mortels
– Injecteren d.m.v. injectieslangen.
– Kelderafdichting buitenzijde met een 1 en of 2 componenten scheuroverbruggende bitumenafdichting.
– Afdichten van kabel- en leidingdoorvoeren
– Kelder lekkage reparatie
– Lagedrukinjectie tegen optrekkend vocht
– Grondstabilisatie / grondinjectie

Binnenafdichting

Binnenafdichting van uw kelder doen wij door gebruik te maken van de daarvoor beschikbare materialen. Zo maken wij door middel van een speciale pasta die aangebracht wordt alles weer waterdicht. Ook het onderliggende metselwerk maken wij sterk door de kelderwanden en -vloeren af te dichten, de scheuren te injecteren en ten slotte een mooie en strakke pleisterlaag aan te brengen die vochtregulerend is. Dit gebeurt op een professionele wijze, zodat vocht zich niet opnieuw een weg weet te vinden in uw kelder.

Buitenafdichting

Naast het afdichten van de binnenzijde is het ook mogelijk om uw kelder aan de buitenzijde af te dichten. De kelder van buitenaf behandelen is niet altijd mogelijk en soms erg kostbaar omdat complete funderingen vrij gegraven moeten worden. Daarom kan buiten afdichten meestal alleen tijdens de bouw gedaan worden.

Bij deze manier van afdichten, wordt de kelder van buitenaf beschermd tegen grond- en regenwater. Afdichting aan de buitenzijde van kelders en andere ondergrondse constructies is de meest effectieve afdichting. Hiermee wordt voorkomen dat vocht een kans krijgt om in de constructie in te dringen. Dit is een preventieve afdichtingsmethode.

Doorvoeringen afdichten

In een kelder heb je te maken met plekken waar door een wand- of muurleidingen gaan (ook wel doorvoeringen genoemd). Bij deze doorvoeringen kunnen vochtproblemen of lekkages optreden. Doorvoeringen zitten vaak op moeilijk bereikbare plaatsen die tijdens de bouw worden afgedicht.

Dijkstra Wierden kan deze doorvoeringen opnieuw voor u afdichten. Afhankelijk van de manier waarop de doorvoering oorspronkelijk is gedicht, kan door injecteren of een elastische afdichting de lekkage gestopt worden.

Neem contact op

Maak eenvoudig uw wensen kenbaar en vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik wil graag meer informatie over

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

E-mail

Uw vraag en/of opmerking