Knipvoegen

De knipvoeg is een ambachtelijke voeg die vooral aan het eind van de 19e eeuw werd toegepast. Deze wordt vooral gebruikt in oude panden/gevels, gebouwen en monumenten. Het aanbrengen van deze voeg is zeer specialistisch werk dat het personeel van Dijkstra Wierden zich eigen hebben gemaakt.

Bij een knipvoeg steekt de voeg iets uit ten opzichte van de oppervlakte van de steen. Het voegwerk ligt als het ware op de gevel waarbij de voeg aan de boven- en onderkant wordt afgeknipt. Dit ‘afknippen’ gebeurt door een lat of beugel op de voeg te zetten en vervolgens schuin af te snijden met een mes.

Waarom een knipvoeg?

Zoals aangegeven hebben veel oude panden en/of gevels, gebouwen en monumenten van oorsprong deze voeg in de gevel. Deze moet op den duur vervangen worden, omdat de voeg na verloop van tijd kapot gaan en problemen kunnen veroorzaken. Er zal daarom opnieuw een knipvoeg in de buitenmuur moeten worden gezet, omdat dit het beste bij het pand past. Dit geeft het pand namelijk een mooie en statige uitstraling.
Uiteraard kan ook in nieuwbouw (in oude stijl) deze stijl van voegwerk worden aangebracht.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 0546 582376. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Maak eenvoudig uw wensen kenbaar en vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik wil graag meer informatie over

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

E-mail

Uw vraag en/of opmerking