Tuin betegelen of terras aanleggen met tuintegels

Wil u uw tuin betegelen? Dan bent u bij Dijkstra Wierden aan het juiste adres.

Net zoals de vloer in uw badkamer, toilet en woonkamer een grote bijdrage levert aan de sfeer in huis, doen tuintegels dat in uw tuin. Het is daarom belangrijk om goed over uw tuintegels na te denken voordat ze worden gelegd.

De keuze is reuze als u op zoek gaat naar tuintegels: materialen, afmetingen, vormen, kleuren, goedkoop/duur. Gemiddeld wordt voor tuintegels een dikte aangehouden van 3 tot 5 cm, uw tuintegel is dan stevig genoeg om lekker op te leven. Kortom, u kunt alle kanten op en wij van Dijkstra Wierden helpen u daarbij.

Betontegels

Iedereen kent de betonstraatsteen van het dagelijkse straatbeeld. De steen wordt gemaakt van eerlijke lokale Nederlandse grondstoffen zoals zand, cement, water en natuurlijke kleurstoffen. bent u op zoek naar goedkoop, stevig en strak, dan zijn betontegels een geschikte optie voor u. Beton is een hard materiaal waardoor de tuintegels zeer lang meegaan. Omdat er genoeg voorraad is om betonnen tuintegels te maken is het een goedkoop materiaal om mee te werken.

Natuurstenen tegels

De naam het al, natuursteen bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de aardkern of uit versteende sedimenten. Het is gevormd door de natuur en heeft hieraan de bijzondere uitstraling te danken. Bent u op zoek naar luxe, duurzaamheid en grote tuitegels, kies dan voor natuursteen. U zit dan u wel in de hogere prijsklasse voor tuintegels maar daar krijgt u wel kwaliteit en een luxe uitstraling voor terug. Natuurstenen tuintegels waarvan alle soorten geschikt zijn om in te tuin te laten leggen zijn: graniet, gneis en kwartsiet. Natuurstenen tuintegels waar niet alle varianten van geschikt zijn in ons Hollandse klimaat zijn: marmer, zandsteen, leisteen en kalksteen. Vraag dan de specialist om advies. Natuursteen is verkrijgbaar van kleine tot grote tegels, vooral de grote variant is populair.

Keramische tegels

We hebben tegels in allerlei soorten. Want wil je keramische tegels die precies lijken op natuursteentegels of juist op een houten vlonder, Dijkstra Wierden heeft ze allemaal.

Keramische tegels zijn makkelijk in onderhoud. Vlekken van bijvoorbeeld barbecuevet of rode wijn kunnen hierdoor ook moeiteloos met een poetsdoek en alledaags reinigingsmiddel afgeveegd worden. En zo zijn er nog veel meer voordelen, denk hierbij aan:

 • Krasbestendig
 • Vuilafstotend
 • Kleurvast
 • Slijtvast
 • Vorstbestendig
 • Bestand tegen zuren en chemicaliën
 • Anti Slip
 • Bestand tegen temperatuurwisselingen van -50 °C tot +60 °C.
 • Eenvoudig in zand te leggen
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Waterabsorptie minder dan 0,5%

Wilt u meer informatie over uw tuin betegelen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 0546 582376. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Maak eenvoudig uw wensen kenbaar en vul het onderstaande formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik wil graag meer informatie over

Naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

E-mail

Uw vraag en/of opmerking