Dakkapel

Gespecialiseerd in het realiseren van dakkapellen

Diverse soorten dakkapellenDijkstra Wierden is al jaren gespecialiseerd in het realiseren van dakkapellen in allerlei soorten en maten. Wij helpen u daarom graag verder als u plannen heeft voor het plaatsen van een dakkapel. Dakkapellen worden gemaakt van verschillende materialen. Dijkstra Wierden plaatst voornamelijk veel kunststof of polyester dakkapellen. Maar als u een ander materiaal wenst is dat ook zeker mogelijk.

Diverse soorten dakkapellenEen houten dakkapel is helemaal of deels gemaakt van hout. Hiervoor wordt vaak meranti hout gebruikt. Dit is een harde soort hout waardoor de houten dakkapel langer meegaat. Dijkstra Wierden gebruikt alleen hout dat FSC gecertificeerd is. Hout met het FSC-keurmerk komt uit verantwoord beheerde bossen. Een houten dakkapel vergt wel wat meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Deze dient om de ongeveer 4 jaar geschuurd en geverfd te worden om de kwaliteit te behouden. Dit zijn bijkomende kosten die u niet heeft als u kiest voor een kunststof dakkapel.

Kunststof of Polyester dakkapelIndien u kiest voor een kunststof of polyester dakkapel, dan zal dit een vaak wat grotere uitgave zijn dan als u kiest voor een ander materiaal. Echter hebben kunststof en polyester dakkapellen weinig onderhoud nodig en zijn ze ijzersterk. Deze dakkapellen gaan met gemak tientallen jaren mee. Ook de isolatie van deze dakkappelen is tegenwoordig prima. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan een polyester of kunststof dakkapel ook gelakt worden. U kunt dus altijd in een later stadium de kleur nog aanpassen.

De constructie van kunststof of polyester dakkapellen

Een polyester of kunststof dakkapel heeft als basis een constructie van hout. De afwerking ervan gebeurt met kunststof. Dijkstra Wierden maakt veelal gebruik van Keralit en kunststof schroten (Trespa). Maar ook houten rabatdelen en zink kunnen worden gebruikt als afwerking. Daarnaast kunt u kiezen voor houten kozijnen of kunststof kozijnen. Een polyester of kunststof dakkapel kan als prefab dakkapel worden geleverd, maar kan ook op maat gemaakt worden als dakopbouw door Dijkstra Wierden. Een moderne kunststof dakkapel kan ook de uitstraling krijgen van een houten dakkapel als u dat mooier vindt. Door te kiezen voor een houtkleur of houtnerfstructuur lijkt het net of uw nieuwe dakkapel van hout is gemaakt.

Contact

Dijkstra Wierden
Hexelseweg 4c
7641 BB Wierden
info@dijkstrawierden.nl

Dijkstra Wierden

 
© Copyright - Dijkstra Wierden