Glasisolatie

Gas, dubbel glas & triple glas.

GlasisolatieIndien uw woning nu nog geen glasisolatie heeft zult u op deze plekken veel warmte verliezen. Het is eenvoudig om energie te besparen door het enkel glas in uw woning te vervangen voor isolatieglas. Deze investering zult u spoedig terug verdienen in de vorm van een kostenbesparing op uw energierekening. Isolatieglas is glas dat voor een betere isolatie zorgt dan enkel glas. Het wooncomfort zal merkbaar verbeteren doordat tocht tegengehouden wordt en de warmte zich beter verdeelt in uw woning. U zult de verwarming minder hoog hoeven te zetten terwijl u een beter resultaat bereikt.

Dubbel glas en Triple glas

Isolatieglas bestaat uit meerdere lagen glas. Tussen deze glaslagen zit een gas met isolerende eigenschappen. Vaak heeft isolatieglas 2 lagen maar er is tegenwoordig ook al triple glas met 3 lagen. Dubbel glas voldoet aan de normen van deze tijd en wordt ook wel HR++ glas genoemd. Door uw woning te isoleren met HR++ glas kunt u ongeveer 260 euro per jaar besparen op uw energierekening. Als u kiest voor HR+++ glas is dat zelfs 280 euro! Bij deze berekeningen is er uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur van 18 graden.

Dijkstra Wierden geeft advies op maat bij glasisolatieOmdat iedere woningconstructie anders is, is iedere glassoort ook anders. Bij iedere afzonderlijke situatie past een andere soort glas. Daarom komt Dijkstra Wierden graag bij u thuis langs om te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor glasisolatie. Na een inspectie kunnen wij u ook gelijk een prijsopgaven doen, zodat u direct weet waar u aan toe bent en kunt berekenen in hoeveel jaren uw investering al is terug verdiend. Deze inspectie is overigens geheel gratis en vrijblijvend.

Het plaatsen van glasisolatie

Wanneer wij van Dijkstra Wierden de opdracht krijgen om isolatieglas aan te brengen in uw woning, en wij hebben na een inspectie bepaald welk soort glas geschikt is voor deze situatie, gaan we aan de slag. We halen de bestaande glaslatten weg, snijden de kitverbindingen los en verwijderen het oude glas. De overgebleven kitresten worden verder verwijderd en de ondergrond wordt goed schoon gemaakt. De isolatiestrip wordt rond de glasplaat geplakt en de glasband op de glaslatten gezet. Daarna zetten we het dubbel glas in het kozijn en bevestigen de nieuwe glaslatten weer tegen het raam. De  elastische kitverbindingen worden weer aangebracht en de restanten worden verwijderd met een plamuurmes zodat het kozijn en het raam er weer netjes uitzien.

Contact

Dijkstra Wierden
Hexelseweg 4c
7641 BB Wierden
info@dijkstrawierden.nl

Dijkstra Wierden

 
© Copyright - Dijkstra Wierden